Cătălin Drulă: PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat

Cătălin Drulă: PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat

USR condamnă ferm intenția coaliției PSD-PNL de a supraimpozita veniturile celor din mediul privat și propune scăderea taxelor atât în sistemul privat, cât și în cel public, transmite președintele USR Cătălin Drulă.

„PSD și PNL au creat un dezastru bugetar. Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca în luna aprilie să nu te închizi cu veniturile și să dai din colț în colț. În toate aceste discuții din coaliție vedem o bătaie de joc. Nu există nicio intenție de a afecta privilegiile, de a afecta specialii, de a face ceva cu pensiile speciale. Proiectul de lege propus în Senat abia se atinge de unul-două procente din pensia specială a premierului Ciucă, care scade cu 1.000 de lei, de la 18.000 la 17.000 de lei. Nu fac niciuna dintre reformele necesare care să așeze România pe baze corecte, să nu mai existe două clase – clasa specialilor și clasa cetățenilor care muncesc cinstit”, a declarat președintele USR.

Singura strategie clară a coaliției de guvernare constă în păstrarea privilegiilor, refuzul reformelor din PNRR și creșterea taxelor pentru români, în timp ce lipsesc cu desăvârșire orice măsuri care să oprească creșterea prețurilor.

„PSD și PNL nu vor să implementeze soluțiile corecte propuse de USR, vor păstrarea privilegiilor. Este o coaliție care duce bugetul României în groapă. Și singura soluție pe care PSD știe să o pună pe masă constă în scumpiri și taxe mai mari. Planul acestei coaliții este să continue inflația, o taxă nevăzută care bagă mâna și în buzunarul celor de la stat și a celor din privat, și să păstreze toată această clientelă de partid cu contracte cu dedicație, cu sutele de BMW-uri, șpăgile de la duty-free și cu pensiile grase și speciale ale parlamentarilor și ale tuturor celelalte categorii privilegiate”, a mai afirmat președintele USR.