Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății: Crește finanțarea doar pentru 4 spitale

Emanuel Ungureanu cere demisia ministrului Sănătății: Crește finanțarea doar pentru 4 spitale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, îl acuză pe ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, că face o creștere preferențială a tarifelor pentru procedurile medicale doar pentru patru spitale din România, apropiate de premierul Ciucă și de PSD, singurele care vor primi astfel mai mulți bani. Deputatul USR cere demisia ministrului Sănătății.

„Rafila a împărțit spitalele din România în spitale cu pile, cu bani, și spitale fără bani. În 7 aprilie, a pus în transparență decizională un ordin de ministru prin care decide că doar patru spitale piloase din România pot să aibă un tarif pe caz ponderat cu 40% mai mare și deci o creștere de finanțare. Doar la Institutul Matei Balș, unde a fost domnul Rafila angajat până să fie ministru, vor fi dați mai mulți bani, și la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Ioan, fratele managerului fiind consilier al premierului Ciucă. Doar la Spitalul de Urgență Pius Brînzeu din Timișoara, unde managerul este un apropiat al domnului Rafila și al secretarului de stat Alexandru Rogobete din Ministerul Sănătății, și la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, managerul fiind un apropiat al lumii bune din Umefistan”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR îi cere ministrului Sănătății să crească finanțarea pentru toate spitale din România, pentru că toate au nevoie de mai mulți bani, deoarece sunt subfinanțate.

„Premierul Ciucă știe că domnul Rafila crește finanțarea în mod discreționar pentru spitale pesediste sau apropiate chiar de primul ministru? Este un lucru imoral. Este un lucru care reflectă o mare lipsă de respect față de pacienți, să-i împarți în unii care vor merge în spitale mai bine finanțate, doar din pixul ministrului, și cei care, vorba unui contemporan, au avut ghinion. Cer demiterea domnului Rafila pentru această bătaie de joc și pentru această discriminare”, a mai afirmat deputatul USR.