PSD-PNL resping propunerea USR ca tichetele sociale să poată fi folosite pentru achiziționarea de medicamente

PSD-PNL resping propunerea USR ca tichetele sociale să poată fi folosite pentru achiziționarea de medicamente

Senatul a respins, săptămâna asta, cu voturile PSD, PNL și UDMR, inițiativa legislativă a deputaților USR Diana Stoica și Eugen Terente care ar fi permis extinderea utilizării tichetelor sociale pentru a include și achiziționarea de medicamente.

Propunerea a fost respinsă cu 66 de voturi PENTRU raportul de respingere, iar 26 de senatori au votat ÎMPOTRIVA raportului de respingere.

USR a propus modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2022 privind unele măsuri temporare pentru acordarea de sprijin material categoriilor de persoane aflate în situații de risc de sărăcie extremă, suportate parțial din fonduri externe nerambursabile, astfel încât banii acordați din fondurile UE să poată fi folosiți și la achiziționarea de medicamente, în condițiile în care persoanele în vârstă nu au bani pentru a-și cumpăra medicamentele de care au nevoie.

Eugen Terente: „Coaliția de guvernare este mai preocupată de protejarea pensiilor speciale decât de bătrânii noștri, care reușesc cu greu să își ducă traiul de zi cu zi și să aibă cu ce să-și cumpere medicamentele de care au nevoie. Pentru ei, orice ajutor pentru a-și îngriji sănătatea ar fi fost salutar”.

Inițiativa legislativă urmează să intre pentru dezbatere și vot final la Camera Deputaților, care este for decizional.