Cristian Ghinea (USR): Boloș aranjează încă un concurs pentru a-i înșuruba omul lui Hellvig la Fonduri Europene

Cristian Ghinea (USR): Boloș aranjează încă un concurs pentru a-i înșuruba omul lui Hellvig la Fonduri Europene

Cristian Ghinea (USR) avertizează: Marcel Boloș aranjează încă un concurs pentru a-i înșuruba omul lui Hellvig la Fonduri Europene

Cristian Ghinea, coordonator al Departamentului Politici Publice al USR, avertizează că Marcel Boloș și Eduard Hellvig încearcă din nou să organizeze un concurs cu dedicație pentru Liliana Anghel, colonel SRI care s-a mai înscris în martie la un concurs pentru un post în fruntea Direcției Generale Programare și Coordonare Sistem din cadrul MIPE, dar care nu s-a mai prezentat, după ce USR a făcut public aranjamentul și a atras atenția asupra modului în care șeful SRI plasează oameni ai serviciilor secrete în funcții importante în instituțiile civile.

De aceasta dată, este vorba despre un concurs organizat de MIPE pe 10 mai pentru șefia Direcției Generale Dezvoltare Regională şi Tranziție Justă, nou înființată, care se va ocupa de banii UE pentru tranziția energetică, dar și de coordonarea celor 8 programe regionale.

„Cum se apropie rotativa, Boloș tot meșterește să plaseze clientela PNL-Hellvig pe poziții permanente. SRI-Hellvig se pricepe la toate: programare, sănătate, energie, ce pică, să fie primit. Tot direcția asta unde se face concurs va avea «în coordonare» și ADR-urile. Boloș are post de director permanent la un ADR. Deci, practic, ministrul Boloș face concurs cu dedicație pentru omul SRI care va fi șefa directorului Boloș“, explică Cristian Ghinea.

Mai mult, fostul ministru USR al Fondurilor Europene atrage atenția că este nevoie urgentă de o discuție în spațiul public despre implicarea serviciilor secrete în instituțiile civile.

„Nici acum nu e cazul să se discute în spațiul public despre cum Hellvig își întinde caracatița în instituțiile civile? Băieții ăștia nu realizează care sunt efectele. Dacă ei cred că scandalul cu serviciile secrete care își bagă coada în fondurile europene nu va avea efecte în relația cu UE, atunci sunt chiar atât de nătângi cât par“, a spus Cristian Ghinea.