Cum strânge statul cureaua, varianta PSD: Marius Budăi cumpără 60 de mașini pe procedură de urgență

Cum strânge statul cureaua, varianta PSD: Marius Budăi cumpără 60 de mașini pe procedură de urgență

Coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, atrage atenția asupra faptului că ministrul Muncii, Marius Budăi, tocmai cumpără 60 de mașini, pe procedură de urgență. Asta, în condițiile în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, viitorul premier al României, a declarat că „e prima dată când statul strânge cureaua”.

„Ce se întâmplă acum în ministere e de tot râsul. Se cumpără mașini în draci, repede, înainte să dea tot ei ordonanța că… nu se mai cumpără mașini. Le-a ieșit o gaură de 20 de miliarde de lei la buget și dau o OUG de fațadă. E doar pentru trâmbițat. Prima dovadă, la mașini. Marius Budăi plânge de grija traiului greu al românilor, mai ales al seniorilor, deși refuză să le crească pensiile și minte că nu îl lasă PNRR”, arată Cristian Ghinea.

Ministrul Budăi a dat ordin către toate casele județene de pensii să-și cumpere mașini – 42 de Dustere, iar 16 dintre ele și-au mai luat și câte un Ford Puma. La minister, Marius Budăi a cumpărat două Skoda Octavia. Toate fără licitație, între 24 aprilie și 2 mai. În total, 60 de autoturisme noi în valoare de 5,7 milioane de lei

„Practic, fiecare primărie și instituție e pusă pe același calapod, indiferent dacă a fost dintre cei responsabil sau dintre cei care au făcut angajări și cheltuieli aiurea. Poate, de pildă, unele case de pensii chiar ar avea nevoie de mașină. În loc să lase decizia acolo, Budăi decide că fiecare casă județeană are nevoie de fix o mașină de genul X și o mașină de genul Y. Luate pe urgență. Investigăm să vedem dacă e și șpagă la mijloc. Între timp, Ciucă nu renunță la pensia specială de 18.000 de lei și a blocat toată reforma aia, pentru că el nu înțelege nimic din subiect. Încearcă Iohannis și Hellvig să conducă România în 2023 cu speciali, dar nu merge, că lumea e mai complexă, iar România modernă are așteptări legitime”, mai spune Cristian Ghinea.

Fiecare achiziție, pe fiecare județ: 

https://usr.ro/wp-content/uploads/2017/04/Achizitii-de-masini-Marius-Budai.xlsx