Deputatul USR Emanuel Ungureanu: Rafila ține blocate mii de posturi din spitale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu: Rafila ține blocate mii de posturi din spitale

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, îl acuză pe ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, că minte atunci când spune că în urma unor memorandumuri se pot debloca posturile din sistemul sanitar.

Deputatul USR arată că mii de posturi din spitale sunt de fapt blocate, în timp ce, cu consimțământul ministrului Rafila, s-au ocupat mii de sinecuri din sistemul sanitar. Emanuel Ungureanu a prezentat mai multe documente care dovedesc că ministrul Rafila nici măcar nu răspunde la memoriile care îi sunt adresate în privința posturilor neocupate din sistemul sanitar și a dat exemplul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Este o minciună cap-coadă că s-au deblocat posturi în sistemul sanitar. Din anul 2022, mii de posturi sunt blocate. Totuși, cu consimțământul domnului Rafila, mii de sinecuri din sistemul sanitar s-au ocupat, dar nu posturile din spitale. Domnul Rafila spunea ipocrit acum două zile că îi îndeamnă pe cei o mie de medici specialiști să vină să facă demersuri pentru concursuri în spital. Nu este absolut nicio șansă să se întâmple ceva bun, pentru că domnul Rafila, spre exemplu, la Institutul „Marius Nasta”, a blocat posturile încă din 2022. Aceste posturi nu au fost niciodată scoase la concurs, pentru că ministerul nu doar că nu aprobă, dar nu au trimis niciun fel de răspuns la memoriile primite”, a declarat Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR l-a acuzat de asemenea pe ministrul Sănătății că blochează concursurile pentru funcția de manager al serviciilor județene de ambulanță din țară, toate aceste servicii fiind conduse de manageri interimari, a căror numire este prelungită din șase în șase luni prin ordin al ministrului, care își asigură astfel liniștea.

„Toate serviciile de ambulanță județene din România sunt conduse de manageri interimari. Nu s-au scos la concurs posturile de manager, pentru ca domnul Rafila să poată să-i pună din pix, să pună pile de la partid, de la pesedei și de la PNL. Rafila minte cu nerușinare și trebuie demis urgent. Nu are ce să caute în noul guvern. Nu avea ce să caute nici în vechiul guvern. Este un personaj distructiv”, a conchis deputatul USR.