Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat împotriva legii USR anti-fugari

Senatorii PSD, PNL și UDMR au votat împotriva legii USR anti-fugari

Senatorii PSD-PNL-UDMR au votat, marți împotriva legii anti-fugari depuse de USR pentru a opri corupții să se ascundă pe iahturi în Italia și Grecia.

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, a acuzat partidele de la guvernare că fac tot ce le stă în putință să-i facă scăpați pe marii corupți din partidele lor: „Darius Vâlcov, Sebastian Ghiță, Ionel Arsene, Sorin Oprescu, Alina Bica, Dragoș Săvulescu. Au furat, au fost condamnați, au fugit. Noi, USR, nu vrem ca lista fugarilor de lux pe banii românilor să se lungească și mai mult. Este timpul să restabilim dreptatea și să împiedicăm fugarii să scape. Majoritatea «refugiaților» de prin Italia sau Grecia au fost cadre de nădejde ale celui mai mare partid din coaliție, așa că și ceilalți au sărit în ajutorul lor”.

Inițiativa legislativă a deputatului USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, propune modificarea Codului de Procedură Penală majorând durata totală a controlului judiciar în cursul judecății și introduce noi condiții în care judecătorii pot lua măsura arestării preventive pentru a împiedica suspecții și inculpații de a părăsi țara înainte de sentința finală, descurajând fugarii de lux.

Stelian Ion: „Nu există nicio explicație rațională pentru a respinge proiectul pe care l-am depus pentru a-i împiedica pe fugarii de lux să ne mai râdă în nas din țări însorite, în loc să stea după gratii. Rămâne doar suspiciunea că PSD și PNL vor să-i protejeze în continuare, altfel nu ar fi votat astăzi împotriva proiectului în Senat, fără argumente. Proiectul nostru va ajunge la Camera Deputaților, care este decizională. În Senat, a fost respins fără să existe un punct de vedere al Guvernului -Ministerul Justiției, deși a fost cerut. Voi solicita ca la dezbaterea din Comisia juridică să fie invitat ministrul Justiției, poate aflăm de ce nu mai face nimic pentru a-i opri pe fugarii de lux”.