USR solicită PSD-PNL să voteze de urgență proiectul original de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, nu proiectul copy-paste

USR solicită PSD-PNL să voteze de urgență proiectul original de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, nu proiectul copy-paste

USR solicită majorității PSD-PNL care controlează Camera Deputaților și Senatul să pună în circuit parlamentar proiectul USR de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiect pe care îl blochează de peste un an de zile. Dacă doresc desființarea acestor privilegii, așa cum susțin public, PSD și PNL să voteze proiectul original de eliminare a pensiilor parlamentarilor, nu un proiect copy-paste depus ipocrit după 13 luni.

PSD vine și depune propriul proiect de eliminare a pensiilor speciale. Proiect care – ce să vezi? – este identic cu proiectul USR. Noi credem că este doar încă un joc de glezne la finalul căruia parlamentarii să rămână cu pensiile speciale, unele dintre ele de peste 10.000 de lei. Așa că insistăm să fie pus în circuit parlamentar proiectul USR, iar PSD să explice românilor de ce nu a făcut nimic timp de 13 luni, pentru ca acum să vină domnul Simonis cu un proiect la indigo, în care nici măcar alinierea paragrafelor nu a schimbat-o”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților și purtătorul de cuvânt al partidului.

USR a depus proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pe 6 mai 2022, după ce parlamentarii și-au recăpătat privilegiile imorale cu ajutorul judecătorilor Curții Constituționale, ei înșiși beneficiari de pensii speciale. Printr-un abuz fără precedent, PSD și PNL refuză de peste 13 luni introducerea proiectului în circuit parlamentar.

USR a solicitat, în mod repetat, prin intermediul liderilor de grup, introducerea în dezbatere a proiectului. Atât prin cereri scrise, cât și verbal, în ședințele Birourilor Permanente Reunite. Solicitări în acest sens au fost adresate, din nou, astăzi, președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Până la finalul actualei sesiuni parlamentare pot fi eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, dar și celelalte pensii speciale. Iar cu miliardele de lei economisite pot fi crescute salariile profesorilor.