Emanuel Ungureanu, denunț la DNA în cazul pungilor duse de angajați ai Spitalului Săpoca la Ministerul Sănătății

Emanuel Ungureanu, denunț la DNA în cazul pungilor duse de angajați ai Spitalului Săpoca la Ministerul Sănătății

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, a depus un denunț la DNA în legătură cu imaginile apărute în mass-media cu angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca din județul Buzău care intră cu pungi în sediul Ministerului Sănătății.

„Nu ştim dacă erau doar cârnaţi în acele pungi care au plecat de la Spitalul Săpoca din Buzău cu funcţionari din acel spital, cu angajaţi, cu şofer, cu maşina instituţiei către Ministerul Sănătăţii, unde domnul ministru Rafila nu era în acea zi pentru că se afla într-o excursie de lux în Elveţia, dar se aflau alţi funcţionari care aşteptau acele pungi cu bunătăţi, poate şi cu plicuri cu bani. Nu ştim, de acea am depus un denunţ la DNA, pentru că sunt elemente foarte interesante în acest dosar de corupţie”, spune deputatul USR.

Emanuel Ungureanu a mai afirmat că traseul spăgii a fost documentat de un avertizor de integritate, care a trimis mai multe informații către DNA, și că procurorii ar fi trebuit să se autosesizeze deja în acest caz.

„Avertizoarea de integritate a trimis detalii cu numărul maşinii Spitalului Săpoca ce a venit cu şpăgile către Ministerul Sănătăţii. Deci, procurorii primiseră un mail în acest sens. Trebuie să aflăm dintr-o anchetă internă dacă DNA s-a considerat sesizată de această avertizoare de integritate sau dacă sesizarea nu a îndeplinit condiţiile unui denunţ. DNA nu a dat niciun comunicat prin care să spună că se autosesizează în acest caz, în condiţiile în care vorbim de suspiciuni că directoarea de la Săpoca şi-a facilitat o evaluare bună prin intermediul acestor şpăgi”, a conchis deputatul Emanuel Ungureanu.