Brașovul candidează la titlul de Capitală Verde a Europei

Brașovul candidează la titlul de Capitală Verde a Europei

Brașovul este unul dintre cele zece orașe europene care concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei, într-o competiție organizată de Comisia Europeană, anunță primarul USR Allen Coliban.

„Acceptarea dosarului de candidatură ne onorează, mai ales că suntem singurul oraș din România aflat în faza actuală a competiției. Candidatura ne obligă să continuăm toate proiectele de transformare a Brașovului într-un oraș cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural”, spune primarul USR Allen Coliban.

Brașovul are cea mai mare flotă de transport ecologic din România, transportul public fiind modernizat în ultimii ani cu 125 de autobuze și troleibuze noi, la care se vor mai adăuga încă 73 de autobuze electrice pentru care a fost obținută finanțare din fonduri europene.

Brașovul își dezvoltă propriul parc fotovoltaic și va deveni în următorii ani independent energetic în privința consumului public. 27 de instituții de învățământ sunt parte a unui proiect cu finanțare europeană pentru a produce energie verde. Acest tip de proiecte poziționează Brașovul în avangarda orașelor care implementează politici verzi.

Celelalte orașe care candidează pentru titlul de Capitală Verde sunt: Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimarães (Portugalia), Logroño (Spania), Novara (Italia), Poznań (Polonia), Rzeszow (Polonia) și Vilnius (Lituania).