Pas important pentru salvarea pădurilor din jurul Bucureștiului și Județul Ilfov. Senatul adoptă inițiativa USR depusă alături de societatea civilă

Pas important pentru salvarea pădurilor din jurul Bucureștiului și Județul Ilfov. Senatul adoptă inițiativa USR depusă alături de societatea civilă

Senatul a adoptat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă USR, depusă alături de Platforma civică ”Împreună pentru Centura Verde”, prin care pădurile din județul Ilfov, din jurul Bucureștiului, nu vor mai putea fi tăiate în scop economic.

Votul din Senat reprezintă un pas important pentru salvarea pădurilor din jurul Bucureștilor care, în ultimii ani, au fost tăiate iresponsabil pentru a face loc diverselor proiecte imobiliare.

Luând cuvântul în Plenul Senatului pentru a susține inițiativa legislativă, deputata USR Diana Buzoianu a afirmat că legea trebuie adoptată urgent, cât timp încă mai avem păduri care pot fi salvate.

”Astăzi, pădurile din jurul Bucureștiului, plămânii verzi pentru 2 milioane de bucureșteni și ilfoveni, pot fi tăiate în neștire, legal. Românii merită mai mult. Este datoria noastră să facem dreptate și să corectăm o legislație care acum e injustă. Nu mai putem asista nepăsători la dispariția acestor păduri”, a declarat Diana Buzioanu, deputată USR.

Conform inițiativei legislative adoptate de Senat, tăierile de arbori vor fi premise doar în cazuri strict justificate, atunci când este pusă în pericol siguranța utilizatorilor pădurii, iar cei care vor încălca legea, riscă pedepse cu închisoarea între 2 și 7 ani. De asemenea, proprietarii privați de păduri din Ilfov vor beneficia de compensații în cazul în care se vor afla sub incidența noii legi.

Mai multe detalii despre campania USR de salvare a pădurilor din jurul Bucureștiului pe site-ul https://faradefrisari.ro/.