Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO: Marcel Ciolacu a picat, în direct, primul test de politică externă

Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO: Marcel Ciolacu a picat, în direct, primul test de politică externă

Refuzul public al guvernului german de a trimite trupe pe teritoriul României subliniază eșecul lui Marcel Ciolacu în fața primului test de politică externă susținut în calitate de premier al României. Prim-ministrul PSD nu doar că nu are habar de diviziunea muncii în cadrul NATO, dar vrea să se poziționeze ca viitor candidat la Președinție și își prezintă propriile inițiative fără să se consulte cu specialiști și fără ca partea omoloagă străină să fie în temă.

Marcel Ciolacu nu a pregătit vizita la Berlin în detaliu. O dată pentru că nu știe și, apoi, pentru că vrea să demonstreze că nu are nevoie de avize de la Cotroceni. Luminița Odobescu, venită recent la Externe direct de la Cotroceni, n-a fost implicată nici atât în această casacadorie PSD-istă a premierului Ciolacu. Semnele guvernării Ciolacu pe partea de politică externă sunt proaste, dacă nu chiar îngrijorător de proaste”, declară senatorul USR Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO și membru în Comisia pentru apărare din Senat.

Franța este țara lider pentru grupul NATO din România, a adus 600 de soldați și coordonează contribuțiile țărilor aliate ce trimit forțe pe teritoriul țării noastre. Dacă România are nevoie de trupe suplimentare, trebuie în primul rând să vorbească cu Franța.

Ciolacu habar nu are de diviziunea muncii în NATO. Acum, Franța se întreabă de ce a vrut Ciolacu trupe germane, când noi anul trecut am fost extrem de recunoscători Franței pentru decizia rapidă și oportună de a trimite soldați francezi. Din păcate, pe lângă că e nepriceput, Ciolacu vrea să iasă și public cu propriile inițiative, fără să se consulte și fără ca partea omoloagă străină să fie în temă. Și de-aici până la gafe penibile și eșecuri de proporții calea nu e deloc lungă”, precizează senatorul USR Nicu Fălcoi.