USR solicită audieri în Parlament pe tema azilelor groazei

USR solicită audieri în Parlament pe tema azilelor groazei

USR a cerut, joi, conducerii Parlamentului să convoace săptămâna viitoare comisiile de specialitate pentru audierea instituțiilor cu atribuții de monitorizare și control în respectarea drepturilor persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități. Este vorba de Avocatul Poporului, Consiliul de Monitorizare, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, ministerele responsabile.

Coaliția PSD-PNL a refuzat să discute în Biroul Permanent Reunit solicitarea USR pentru că vrea să o ascundă pe Gabriela Firea și pe ceilalți responsabili din spatele acestei anchete.

Președintele USR Cătălin Drulă consideră că este nevoie de măsuri urgente și îi cere premierului PSD Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea din guvern după dezvăluirile despre azilele groazei conduse de apropiații săi.

”Cer premierului Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea. Fiecare zi în care Gabriela Firea rămâne în funcția de ministru al Familiei, după ororile care s-au întâmplat în Voluntari și legăturile strânse cu familia dumneaei ale celor care sunt astăzi acuzați de procurori, este o sfidare la adresa românilor. Domnule Ciolacu, v-am îndemnat la învestirea în funcția de premier să aveți curaj. Demiteți-o pe Gabriela Firea!”, cere Cătălin Drulă, președintele USR.

Președintele USR susține că este nevoie de o reformă reală a statului român, iar PSD nu va putea niciodată să facă această reformă.

”Așa arată imaginea unui stat eșuat. Oameni care suferă. Torționari și politicieni mână în mână. Instituții incapabile să îi protejeze pe cei mai vulnerabili. De asta avem nevoie de o reformă reală, profundă. Iar această reformă nu poate să vină de la Ciolacu, Firea, Budăi, Predoiu ori Pandele”, conchide Cătălin Drulă.