Cătălin Drulă: Premierul Ciolacu să intervină în cazul dezastrului de la MAI

Cătălin Drulă: Premierul Ciolacu să intervină în cazul dezastrului de la MAI

Cătălin Drulă, președintele USR, îi solicită premierului Marcel Ciolacu să intervină în cazul dezastrului de la MAI și îi acuză pe fostul ministru Lucian Bode și pe actualul ministru Cătălin Predoiu că sunt prinși în combinații și aranjamente, care duc la subfinanțarea Poliției și la lipsa unor dotări esențiale pentru activitatea acesteia.

„Un terminat politic, Lucian Bode, confirmă ceea ce am spus ieri: s-a ocupat de cumpărat BMW-uri, nu de achiziționarea testerelor de droguri. Proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” avea ca obiectiv “scăderea numărului de persoane decedate în accidente de circulație”. Una dintre măsuri fiind “creșterea numărului constatărilor privind consumul de către conducătorii auto a substanțelor psihoactive prin achiziționarea de sisteme de detectare”. Bode a cumpărat doar BMW-urile, nu l-a interesat restul”, spune președintele USR.

Cătălin Drulă afirmă că fostul ministru Lucian Bode a renunțat să mai ceară banii europeni pe BMW-uri, ca să nu aibă de-a face cu Comisia Europeană și cu Parchetul European, și atrage atenția că nici actualul ministru de Interne, Cătălin Predoiu, nu a cerut banii europeni.

„Au rămas să fie plătiți din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri, în loc să fie plătiți din fonduri europene nerambursabile. Nici Bode, nici Predoiu nu au cerut rambursarea banilor de frica consecințelor. Acel Predoiu care se plânge că Poliția e subfinanțată. Păi cum să nu fie subfinanțată dacă aruncă 50 de milioane de lei pe geam și câte și mai câte alte combinații și aranjamente! Asta în timp ce vor să crească taxele, dar aruncă banii europeni pe apa Sâmbetei”, a conchis Cătălin Drulă.