Cătălin Drulă: Ne vom opune creșterii abuzive de taxe, inclusiv prin moțiune de cenzură

Cătălin Drulă: Ne vom opune creșterii abuzive de taxe, inclusiv prin moțiune de cenzură

Președintele USR Cătălin Drulă consideră că Marcel Ciolacu nu va merge până la capăt cu asumarea răspunderii pentru pachetul de ordonanțe care crește taxele și cosmetizează cheltuielile bugetare.

”De aproape trei luni, Marcel Ciolacu este premierul vorbelor. Anunță acțiuni spectaculoase doar pe vorbe. Dacă avea curaj să desființeze sinecurile și să oprească risipa, o făcea până acum, dar nu are. Presiunea din partea clientelei de partid e prea mare. A anunțat sesiunea extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, dar nu a făcut-o pentru că nu îndrăznește să supere privilegiații”, a spus Cătălin Drulă. 

Liderul opoziției anunță că USR va iniția o moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-PNL dacă Marcel Ciolacu își asumă răspunderea pentru creșterea taxelor. Moțiunea de cenzură va reuni toate forțele democratice din Parlament, fără implicarea partidului extremist AUR.

”Vom face evident tot ce ține de noi să ne opunem creșterilor abuzive de taxe. Dacă va exista această asumare de răspundere, vom chema alaturi de noi toate forțele democratice din Parlament pentru o moțiune de cenzură. USR nu se va alia cu AUR pentru o moțiune de cenzură”, a declarat Drulă.