USR a sesizat Comisia Europeană în cazul podului de la Brăila, construit din bani europeni, care se deșurubează

Europarlamentarul USR Vlad Botoș a trimis miercuri, 30 august, o scrisoare comisarului european pentru Coeziune și Reformă, Elisa Ferreira, prin care cere informații despre respectarea standardelor de siguranță în construcții în ceea ce privește Podul de la Brăila, un mare proiect de infrastructură deja inaugurat și finanțat cu bani europeni.

Demersul lui Vlad Botoș, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, vine în contextul informațiilor din mass media și de pe rețelele de socializare privind existența unor porțiuni din acest pod care nu ar respecta standardele de siguranță.

În scrisoarea amintită, europarlamentarul USR solicită comisarului european informații cu privire la respectarea cerințelor de siguranță pe care trebuie să le respecte toate proiectele finanțate din fondurile Uniunii Europene pentru a face lumină în acest subiect controversat.

„Consider că este datoria mea să acționez atâta vreme cât am pârghiile oficiale pentru aflarea de informații corecte și clare cu privire la acest subiect. Nerespectarea măsurilor de siguranță, șuruburi neadecvate, asfalt turnat defectuos, ar putea avea efecte dezastruoase asupra celor care utilizează podul. Trebuie să știm cât mai repede dacă informațiile care circulă acum în presă sunt adevărate, dacă podul este un pericol pentru a remedia cât mai curând situația. Voi urmări subiectul acesta și voi încerca să aflu informațiile pe căi formale și informale pentru că ar putea fi viața unor oameni în joc“, a declarat europarlamentarul USR.