Tudor Pop (USR), scrisoare pentru președintele FRF: Nu permiteți promovarea jocurilor de noroc la meciul România-Andorra

Tudor Pop (USR), scrisoare pentru președintele FRF: Nu permiteți promovarea jocurilor de noroc la meciul România-Andorra

Deputatul USR Tudor Pop, vicepreședintele Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, i-a trimis astăzi lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, o scrisoare în care îi solicită să nu permită afișarea mesajelor publicitare care promovează jocurilor de noroc la meciul România – Andorra.

Deputatul USR atrage atenția că, în urma sancțiunilor dispuse în urma meciului România – Kosovo, în tribune vor fi doar copii sub 14 ani.

„În atenția domnului Răzvan Burleanu,

Președintele Federației Române de Fotbal,

În spiritul și litera angajamentelor pe care Federația Română de Fotbal și le asumă față de promovarea responsabilă a fotbalului și a sportului, în general, în rândul copiilor, vă solicit ca la meciul România – Andorra să nu permiteți afișarea pe stadion a mesajelor publicitare care au drept obiect promovarea jocurilor de noroc, includ aici și numele sponsorului comercial.

Vă fac această cerere, având în vedere prezența aproape exclusivă a copiilor sub 14 ani în tribune într-un număr așteptat de cel puțin 20.000, așa cum este prevăzut de regulamentul FIFA în cazul meciurilor oficiale unde prezența publicului general nu este permisă, consecință a sancțiunilor dispuse în urma meciului România – Kosovo.

În sprijinul acestei solicitări, invoc normele de aplicare a OUG 77/2009, respectiv Hotărârarea nr. 111/2016, unde se precizează la art 6 (1): ”Acțiunile de promovare a activităților de jocuri de noroc desfășurate pe teritoriul național se realizează cu respectarea principiilor privind protecția minorilor și participarea responsabilă la jocul de noroc.”

Avem o responsabilitate comună în ceea ce privește protejarea copiilor față de expunerea lor la reclame și la promovarea păcănelelor și a jocurilor de noroc, un fenomen care în societatea românească a scăpat cu totul de sub control. În spiritul bunei colaborări între instituțiile pe care le reprezentăm, vă solicit sprijinul pentru acest demers.

Cu considerație,
Tudor Pop, Vicepreședinte Comisia de Tineret și Sport”