USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare

USR a încheiat procesul intern pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare și anunță lansarea oficială a acestora vineri, 20 octombrie, la Consiliul Alianței Liberalilor și Democraților Europeni (ALDE Europe), organizat în premieră la București.

Lista USR va fi deschisă de următorii candidați:

  1. Elena Lasconi
  2. Dan Barna
  3. Vlad Voiculescu
  4. Vlad Botoș
  5. Cristina Prună
  6. Radu Mihail
  7. Corina Atanasiu
  8. Adriana Cristian
  9. George Gima
  10. Teodora Stoian
  11. Ramona Goga
  12. Alina Gîrbea
  13. Geta Daniela Drăghici
  14. Alina Totti
  15. Nicolae Mihai Șvab
  16. Emilia Mateescu
  17. Ion Belu
  18. Gabriela Ferguson
  19. Lucia Hang
  20. Dan Adrian Pop

„USR va trimite la Bruxelles oameni cu experienţă în administraţie, fonduri europene, politică externă şi negociere. Lista de candidați pentru europarlamentare este încă o dovadă că USR oferă României o alternativă onestă și profesionistă pe scena politică. Alegerile europarlamentare din iunie vor fi primul test electoral al anului 2024, iar rezultatul USR va fi pe măsura angajamentului nostru continuu pentru modernizarea și dezvoltarea României pe principii europene”, precizează, în context, președintele USR, Cătălin Drulă.

USR continuă negocierile pentru construirea unui pol de dreapta alături de partenerii de la Partidul Mișcarea Populară și Forța Dreptei.

România are nevoie de o a treia cale, care să adune forțele reformiste în lupta cu un bloc corupt PSD-PNL și cu extremismul AUR.

Obiectivul negocierilor cu partenerii USR este de a propune o listă comună pentru alegerile europarlamentare a polului de dreapta.