Proteste USR anti-pensii speciale la Brașov, Botoșani, Craiova, Sibiu, Vaslui, Vâlcea și în Sectorul 6 al Capitalei

Proteste USR anti-pensii speciale la Brașov, Botoșani, Craiova, Sibiu, Vaslui, Vâlcea și în Sectorul 6 al Capitalei

Membrii USR din Brașov, Botoșani, Craiova, Sibiu, Vaslui, Vâlcea și din Sectorul 6 al Capitalei au ieșit în stradă pentru a susține eliminarea pensiilor speciale și a atrage atenția că legea votată de PSD-PNL nu elimină nicio pensie specială, îi favorizează pe privilegiații României și pune în pericol banii din PNRR.

În același timp în care cresc taxele plătite de români, PSD și PNL vor plăti pensii speciale de aproape 13 miliarde de lei pe an.

Peste 131.000 de cetățeni au semnat pentru eliminarea pensiile speciale în cadrul campaniei STOP PENSII SPECIALE, lansată de USR în decembrie 2022. Campania este concepută ca un exercițiu de transparență care scoate la lumină date, cifre și informații despre pensiile speciale, pentru ca oamenii să cunoască cu adevărat situația acestora. Românii pot semna pentru eliminarea pensiilor speciale pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/ și pot pune astfel presiune pe parlamentari să țină cont de interesul cetățenilor.

„Solicităm desființarea imediată a pensiilor speciale pentru toate categoriile, fără excepții. Fiecare cetățean trebuie să beneficieze de același tratament în ceea ce privește sistemul de pensii. E nevoie de revizuirea și restructurarea sistemului de pensii pentru a asigura o distribuție corectă a resurselor și pentru a construi un sistem echitabil și sustenabil pe termen lung. O transparență totală în privința cheltuielilor bugetare, inclusiv a celor legate de pensiile speciale, astfel încât cetățenii să poată urmări și înțelege cum sunt cheltuiți banii publici”, au transmis membrii USR.

România va pierde bani din PNRR, dacă pensiile speciale nu vor fi eliminate. România are nevoie de școli moderne, de spitale la standarde europene, de autostrăzi, nu de pensii speciale, de sinecuri și de bani mai mulți pentru privilegiați.