Ciolacu crește taxele românilor cu mâna CCR. USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor

Ciolacu crește taxele românilor cu mâna CCR. USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor

Curtea Constituțională a României (CCR) a luat o decizie nedreaptă, care permite creșterea taxelor pentru români, în timp ce pensiile speciale rămân neatinse. 

Această decizie reflectă încă o dată modul în care Marcel Ciolacu pune interesele politice mai presus de bunăstarea românilor. 

USR va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, omul care a permis ca România să ajungă pe marginea prăpastiei economice. 

Cătălin Drulă, președintele USR, a condamnat decizia CCR: „Este inacceptabil să crești taxele pentru români, în timp ce sunt păstrate pensiile speciale. Visul lui Marcel Ciolacu este împlinit de judecătorii CCR numiți de PSD și PNL. Este un atac la veniturile oamenilor care muncesc cinstit, totul pentru a finanța clientela lor de partid, pensiile speciale și șpăgile baronilor PSD-PNL”. 

Drulă a adăugat: „Am prezentat Curții Constituționale zeci de pagini de argumente privind neconstituționalitatea creșterii taxelor, recunoscute chiar de Ministerul Justiției. Cu toate acestea, Marian Enache, președintele CCR și fost parlamentar PSD, a propus respingerea sesizării noastre, iar ceilalți judecători l-au urmat. Este un exemplu clar de politizare și ignorare a drepturilor românilor.” 

„Moțiunea împotriva lui Marcel Boloș pe care o vom depune este un semnal de alarmă față de politica fiscală a acestei guvernări. Marcel Boloș este pionul PNL cu care Ciolacu duce România în faliment economic”, a conchis președintele USR.