USR îi cheamă în Parlament pe Marcel Ciolacu și pe Simona Bucura-Oprescu

Senatorii USR l-au chemat pe premierul PSD Marcel Ciolacu la Ora Prim-ministrului pe data de 6 noiembrie 2023, pentru a da explicații cu privire la măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern și impactul real pe care acestea le vor avea asupra economiei României și asupra vieții românilor.

De asemenea, grupul USR din Senat a invitat-o și pe Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, la Ora Guvernului, în data de 1 noiembrie 2023, pentru prezentarea și discutarea stadiului de îndeplinire a măsurilor de reformă în domeniul pensiilor de serviciu, al sistemului general de pensii și al salarizării unitare în sectorul public.

Înainte de a îndeplini jaloanele din PNRR și de a face reforme în domeniul pensiilor și al salarizării, guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a apucat să crească taxele ca să îi sărăcească și mai mult pe români și trebuie să dea explicații în Parlament.

Senatorul Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, susține că PSD și PNL fac tot ce le stă în putință pentru a diminua relevanța dezbaterilor parlamentare, iar în lipsa acestora legislativul se transformă într-o simplă mașinărie de ridicat mâna la vot.

Radu Mihail: „Nu poți să stai și să te uiți cum PSD și PNL golesc Parlamentul de orice relevanță în conducerea treburilor acestei țări. Guvernul dictează, Parlamentul votează, pare a fi principiul pe care actuala coaliție de guvernare vrea s-o împământenească, iar noi vrem să le aducem aminte lui Ciucă, Ciolacu și Iohannis că Parlamentul controlează Guvernul și miniștrii, nu invers. În lipsa dezbaterilor parlamentare nu există politică reală, nu există democrație.”