USR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva celui mai slab ministru de Finanțe al tuturor timpurilor

USR și Forța Dreptei depun moțiune simplă împotriva celui mai slab ministru de Finanțe al tuturor timpurilor

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, unul dintre vinovații pentru dezastrul bugetar în care se află România în prezent.

Împreună cu premierul PSD Marcel Ciolacu, Marcel Boloș a decis să nu facă o reformă economică reală, prin tăierea cheltuielilor publice cu pensiile speciale, a schemelor de afaceri pe banii statului și a contractelor și privilegiilor de care se bucură activul de partid. A ales, în schimb, să taie veniturile românilor, prin noi creșteri de taxe.

„Românii nu au votat creșteri de taxe, românii nu au votat să se dea mai mulți bani pentru pensiile speciale. Marcel Boloș a avut de ales între a tăia pensiile speciale și a tăia de la contribuabili și a ales să taie în carne vie de la contribuabili. Acesta este motivul pentru care trebuie să plece”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Chiar dacă încasările statului nu au scăzut, iar evaziunea nu a crescut, ministrul Boloș a scăpat deficitul de sub control și a decis să bage și mai adânc mâna în buzunarul celor care muncesc și plătesc taxe și impozite în România.

„Marcel Boloș s-a dovedit a fi un dezastru pentru România și un adevărat pericol pentru mediul de afaceri. A mințit luni de zile pe tot felul de teme și a venit recent cu cea mai mare creștere de taxe din istoria statului român. Este chiar mai mare decât cea din vremea Băsescu-Boc, atunci când a crescut TVA-ul. Avem acum o creștere care, actualizată cu inflația, e chiar mai mare decât cea de atunci, ca sumă care se ia în plus, ca povară fiscală care se adaugă asupra mediului privat”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

Deciziile luate de Marcel Boloș spun totul despre mandatul său catastrofal în fruntea Ministerului Finanțelor: a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesioniștilor și a persoanelor fizice. A crescut cu 50% taxele pe muncă ale angajaților din agricultură și construcții și a introdus un impozit pentru firmele care au vânzări mai mari de 50 de milioane de euro, decizii care vor avea consecințe devastatoare pentru economie.

„Ministrul Boloș este singurul care a implementat această idee năstrușnică, unică în lume, de impozit pe cifra de afaceri, despre care spune că va afecta mai degrabă companiile mari. De fapt, va afecta toți consumatorii, pentru că acele companii vor face toate tertipurile sau optimizările posibile, 100% legale, pentru a ocoli aceste prevederi și vor rezulta costuri suplimentare care vor fi puse în cârca consumatorilor români. Sau nu vor putea să le ocolească și atunci vor mări direct prețurile. În ambele cazuri suferă cel mai tare consumatorii români”, a conchis deputatul Claudiu Năsui.