USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine prin OUG pensiile speciale pentru aleșii locali

USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine prin OUG pensiile speciale pentru aleșii locali

De la 1 ianuarie 2024 intră în vigoare pensiile speciale ale aleșilor locali, foști primari și viceprimari, ori foști președinți și vicepreședinți de consilii județene. Este vorba de mii de noi pensii speciale pentru foști baroni. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine, imediat, prin OUG aceste pensii speciale.

”Nu avem nevoie de o nouă categorie de privilegiați. Nu avem nevoie de noi pensii speciale. PSD și PNL îi răsplătesc pe aleșii locali, deși mare parte dintre acești foști primari și președinți de consilii județene au ținut orașele și județele noastre în subdezvoltare. USR îi cere lui Marcel Ciolacu să elimine imediat pensiile speciale pentru primari. O poate face prin OUG”, spune deputatul Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

Din 2019, de când PSD a modificat Codul administrativ prin OUG și până astăzi, articolul legat de pensiile speciale ale primarilor și baronilor locali a fost prorogat la presiunea USR.

În 2021, USR a depus un proiect legislativ de eliminare a pensiilor speciale ale aleșilor locali, dar acesta este ținut la sertar în comisiile din Senat. În plus, USR a propus eliminarea articolului legat de pensiile speciale de fiecare dată când a ajuns în Comisia de administrație un proiect de modificare a Codului administrativ. Și de fiecare dată PSD și PNL au respins propunerea, protejându-și noii privilegiați.