Cătălin Drulă: Documente oficiale arată hoția lui Lucian Bode

Cătălin Drulă: Documente oficiale arată hoția lui Lucian Bode

Documentele recent furnizate de la Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Transporturilor, la solicitarea președintelui USR, Cătălin Drulă, evidențiază ilegalitățile comise de Lucian Bode și o neglijență gravă în gestionarea fondurilor publice.

Aceste documente oficiale arată că nu au fost solicitate fonduri europene pentru achiziția BMW-urilor lui Lucian Bode de la firma prietenului președintelui Iohannis, creând un prejudiciu bugetului de stat estimat la cel puțin 50 de milioane de lei.

Conform raportului, există o „neconformitate” semnificativă în specificațiile tehnice incluse în documentația de atribuire. Acestea restrâng libera concurență și favorizează firma prietenului lui Klaus Iohannis.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a subliniat în context că „documentele arată cum 50 de milioane de lei au fost jefuite din bugetul statului pentru ca acești bani să fie dați unei clientele de partid. Arată cum Bode a mințit permanent și este acoperit de Predoiu prin nerambursarea acestor bani europeni pentru proiectul BMW-urilor de la prietenul președintelui Klaus Iohannis”.

Documentele indică faptul că, deși erau disponibile pentru rambursare fonduri semnificative din partea Uniunii Europene, nu a fost făcută nicio solicitare în acest sens. Astfel, în luna iulie 2023, ar fi trebuit cerute 14 milioane de lei, iar în septembrie 2023, 12 milioane de lei.

„Vorbim de un proiect european. Ei refuză să ceară rambursarea banilor de la Uniunea Europeană. Motivul este foarte simplu. Domnul Bode nu vrea să ajungă pe mâna doamnei Kovesi. Dacă cere bani la rambursare, achiziția va fi investigată de Parchetul European. În acel moment, Lucian Bode devine pasibil de urmărirea penală a Parchetului European. Așa că preferă să pierdem 50 de milioane de lei din fonduri europene și să plătească suma bani de la bugetul național”, a adăugat Cătălin Drulă.