Cătălin Drulă (USR): PNL este Partidul Creșterii Taxelor

Cătălin Drulă (USR): PNL este Partidul Creșterii Taxelor

Începând cu data de 1 noiembrie, românii sunt supuși unor noi presiuni fiscale, o acțiune inițiată de PNL prin ministrul Finanțelor, care afectează grav toate sectoarele economice ale țării. Fie că e vorba de sectorul IT, de construcții, agricultură sau industria alimentară, noile contribuții și impozite propuse de PNL sunt poveri suplimentare pe umerii românilor.

„Ceea ce vedem este o guvernare antiliberală, care îi pedepsește pe cei cinstiți și îi răsplătește pe cei care cară servietele la partid. PNL a crescut taxele și a călcat regulile fiscale și Constituția în picioare. Unde se duc banii colectați? Ne-au anunțat chiar ei. În pensiile speciale, care cresc cu 13,8% de la 1 ianuarie, cu un impact financiar de 1,65 miliarde de lei, adică exact banii care se strâng din noile taxe impuse în noiembrie”, declară președintele USR, Cătălin Drulă.

PNL a introdus supraimpozitarea part-time, a crescut taxarea veniturilor din chirii, din profesii liberale și a micilor afaceri. Totodată, a introdus restricții economice, care nu doar că încurcă cetățenii cinstiți, dar îi transformă în suspecți de evazionism și potențiali infractori.

„PNL a devalizat banii publici ai României. 50 de milioane de lei s-au cheltuit pentru BMW-uri din bugetul de stat. La ASF au dat salarii exorbitante. Toate acestea sunt acoperite de pe urma taxelor crescute impuse românilor. Să nu uităm că tot PNL-iștii ne spuneau că nu vor crește nicio taxă. Vorbim de o țeapă pe care PNL a dat-o României, o trădare”, spune Cătălin Drulă.

Liderul USR subliniază faptul că politicile PNL sunt în total dezacord cu principiile unei guvernări liberale. „Acest mod de a conduce România ne aruncă în criză economică, cu creșteri de taxe anunțate peste noapte de un ministru al Finanțelor PNL-ist. Sacrifică micii antreprenori, cresc prețurile pentru toți românii, totul pentru a avea bani de pensii speciale, sinecuri și contracte cu dedicație. Este un asalt al unei guvernări antiliberale asupra oamenilor cinstiți”, conchide Cătălin Drulă.