Remus Negoi: „Domnule Rafila, măcar în al 12-lea ceas, dați-vă demisia pentru binele pacienților români”

Senatorul USR Remus Negoi, membru al Comisiei pentru sănătate din Senat, i-a cerut lui Alexandrul Rafila să demisioneze din funcția de ministru al Sănătății, având în vedere eșecurile pe linie ale acestuia privind administrarea sistemului de sănătate din România.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din cadrul Orei Guvernului din Senat, unde ministrul Rafila fusese invitat, senatorul Remus Negoi a făcut un rechizitoriu aspru al activității lui Alexandru Rafila în fruntea Ministerului, acuzându-l că este direct responsabil de întârzierea implementării Planului Național de Combatere a Cancerului, de pierderea a sute de milioane de euro, finanțări din PNRR pentru dezvoltarea rețelei de spitale din România, de incapacitatea de a implementa un program coerent de combatere a infecțiilor nosocomiale din spitale și, nu în cele din urmă, de acutizarea crizei medicamentelor.

Remus Negoi: „După ce PSD a mai pus ministru la Sănătate un fost brancardier plagiator și o fostă administratoare de spital prinsă în flagrant cu mită, nimeni nu-și închipuia, nici măcar noi, de la USR, că poate fi mai rău, mai ales când vezi CV-ul lui Alexandru Rafila. De când ați preluat Ministerul, am așteptat o lună, două luni, un an, doi ani. NIMIC nu s-a întâmplat! Absolut nimic! În peste doi ani de ministeriat, competențele medicale ale dumneavoastră și toată imaginea pe care v-ați construit-o s-au evaporat pas cu pas printr-o nepăsare criminală, sub protecția PSD și PNL.”

De asemenea, Remus Negoi i-a cerut ministrului Rafila să nu mai blocheze inițiative și legi care pot îmbunătăți viața și sănătatea românilor, doar pentru că vin de la USR, și să se aplece cu mai multă empatie asupra problemelor pacienților din spitalele românești.