Claudiu Năsui: Ciolacu să facă public memorandumul prin care îi mai dă câteva milioane lui Iohannis

Claudiu Năsui: Ciolacu să facă public memorandumul prin care îi mai dă câteva milioane lui Iohannis

Deputatul USR Claudiu Năsui solicită Guvernului Ciolacu să facă public memorandumul prin care a suplimentat, joi, bugetul Administrației Prezidențiale. În timp ce bugetul este pe minus, iar românii sunt împovărați constant cu noi taxe și impozite, este inacceptabil ca președintele să primească alte milioane de lei pe care să-i risipească în mod total netransparent, cu sfidarea legilor și a cetățenilor.

Cer să facă public memorandumul prin care Ciolacu îi mai dă câteva milioane lui Iohannis să se plimbe cu avioane scumpe. Este aberant ca aceste cheltuieli plătite din bugetul alimentat de taxe tot mai mari să fie ținute la secret. În plină criză bugetară, cu creșteri de taxe și o sărăcire constantă a românilor, președintele Iohannis circulă cu cea mai scumpă aeronavă disponibilă pe planeta asta, după cum am descoperit într-o anchetă de presă. Nici măcar marii miliardari ai lumii nu cheltuie atât pentru deplasări, ei având aeronave proprii. Președintele Iohannis, însă, nu plătește din banii lui, plătește din banii contribuabililor. De aceea nu-i pasă. Singurul lucru care l-ar putea limita este bunul simț față de populația care îi plătește luxul. Probabil de aceea nu s-a limitat deloc”, declară Claudiu Năsui.

Deputatul USR a anunțat, miercuri, și că dă în judecată Administrația Prezidențială în contextul refuzului de a furniza informații publice despre deplasările președinților în perioada 2010-2023. Acțiunea în instanță vine după ce Administrația Prezidențială nu a respectat prevederile Legii privind accesul la informații publice.

USR va continua și demersurile parlamentare pentru adoptarea cât mai rapidă a proiectului de lege prin care se interzice „clasificarea ca secrete de serviciu a informațiilor care, prin natura sau conținutul lor, sunt destinate să asigure informarea cetățenilor asupra cheltuirii banilor publici, cu excepția informațiilor asupra cheltuielilor care privesc securitatea națională, prin a căror divulgare se pot prejudicia siguranța națională și apărarea țării”. Inițiativa a fost depusă de deputatul USR Ionuț Moșteanu după ce președintele Klaus Iohannis a secretizat cheltuielile privind deplasările sale în străinătate.