Cătălin Drulă: Românii o vor duce mai greu în 2024 din cauza modului în care PSD și PNL gestionează finanțele țării

Cătălin Drulă: Românii o vor duce mai greu în 2024 din cauza modului în care PSD și PNL gestionează finanțele țării

Parlamentarii USR nu au votat bugetul PSD-PNL pentru anul 2024, buget construit pe minciună, care păstrează privilegiile specialilor, va adânci și mai mult gaura din finanțele țării și îi va îndatora și mai tare pe români, inclusiv generațiile viitoare.

USR a votat împotriva bugetului de stat pe 2024, un buget construit pe minciună. Este al doilea an la rând când PSD și PNL vin cu un buget cu venituri supraestimate și cheltuieli subestimate. O gaură de cel puțin 40 de miliarde de lei și un deficit bugetar de 130 de miliarde de lei, acestea sunt coordonatele bugetului votat de majoritatea PSD-PNL, iar minciuna este modul de operare al acestui guvern. Guvernul Ciolacu este primul de după Revoluție care nu face rectificare bugetară ca să nu se vadă dimensiunea dezastrului din finanțele publice. Un guvern iresponsabil, căruia îi este frică de răspundere. Românii o vor duce mai greu din cauza felului în care PSD și PNL gestionează finanțele țării, dar vom repara, cu real patriotism bazat pe adevăr și responsabilitate”, declară președintele USR, Cătălin Drulă.

USR a cerut premierului Ciolacu și coaliției patronate de Klaus Iohannis să vină cu un buget în care să scadă cheltuielile și să fie oprită risipa. Propunerile USR de eliminare a unor privilegii și de folosire a banilor pentru pensiile românilor care au muncit cinstit o viață întreagă au fost însă respinse pe bandă rulantă.

Bugetul asigurărilor sociale s-a votat, astăzi, în prezența pensionarului special Nicolae Ciucă. A lipsit Marian Neacșu, condamnat penal definitiv, vicepremier din partea PSD. Dacă ar fi fost amândoi prezenți s-ar fi întâlnit nedreptatea cu hoția, adică exact ce conține acest buget mincinos PSD-PNL”, afirmă deputatul USR Cristian Seidler.