Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu își apără impostura în stil mafiot

Cătălin Drulă: Marcel Ciolacu își apără impostura în stil mafiot

USR îl acuză pe premierul Marcel Ciolacu că își folosește funcția pentru a-și rezolva problemele personale din dosarul de fals revoluționar, înlocuind de la șefia Secretariatului de stat pentru revoluționari pe cel care i-a refuzat titlul de luptător cu rol determinant, titlu care i-ar aduce șefului PSD numeroase beneficii.

Marcel Ciolacu este un impostor. Un revoluționar de carton care mânjește memoria luptătorilor din 1989 pentru libertate în schimbul unor bani și terenuri din partea statului. Nu există nicio dovadă a vreunei fapte de vitejie a premierului Ciolacu la Revoluție. La această concluzie a ajuns și Secretariatul pentru revoluționari, condus la acea dată de Mihai Dodu. Ce a urmat după decizie? Mai întâi, Ciolacu a încercat intimidarea lui Mihai Dodu, iar acum l-a demis din funcție. Își apără impostura într-un stil mafiot. Îi execută din funcție pe toți cei care nu închid ochii. În locul oamenilor demni sunt aduși apropiații de partid veniți să execute ordinele”, declară Cătălin Drulă, președintele USR.

Secretariatul de stat pentru Revoluționari trebuie să fie condus de un om integru și competent, fără legături de partid, astfel încât instituția să poată face lumină cu adevărat în miile de dosare ale unor falși revoluționari. Secretariatul nu poate fi condus de un fost președinte de filială PSD, uns prefect al Capitalei de Viorica Dăncilă, exact în momentul în care circa 1.500 de certificate de așa-zis revoluționar sunt în procedură de analiză și pe cale să fie anulate.

Demiterea lui Mihai Iulian Dodu din funcția de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 vine cu doar câteva zile înainte de termenul în procesul prin care premierul Marcel Ciolacu a contestat refuzul Secretariatului de a-i acorda titlul de luptător cu rol determinant.

Marcel Ciolacu nu a mai așteptat până pe 11 ianuarie 2024 și l-a demis pe omul pus de partenerul lui, Nicolae Ciucă. O vorbă din popor spune «dă-i omului puterea și îi vezi caracterul». Ciolacu ne-a arătat că, atunci când are puterea, are reflexe de dictator sud-american, o folosește pentru a-și rezolva problemele personale. Ciolacu se poartă, în momentul acesta, mai rău ca Dragnea. Iar faptul că Nicolae Ciucă și PNL nu spun nimic arată complicitatea lor, că nu mai au niciun fel de coloană și sunt total în subordinea lui Marcel Ciolacu”, precizează Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.