Primarii PSD din Dâmbovița încearcă să blocheze campania USR

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, și primarul comunei Comișani, Ion Bătrânu, au refuzat să aprobe solicitările USR pentru amplasarea corturilor de campanie pentru alegerile europarlamentare.

Solicitările au fost respinse din motive aberante. De exemplu, în răspunsul de la Primăria Târgoviște se arată că „activitatea partidelor politice nu poate aduce decât un disconfort populației”, pentru că aceste corturi sunt amplasate în zone aglomerate. Primarul PSD al comunei Comișani a refuzat solicitarea și i-a transmis, în scris, reprezentantului USR să amplaseze cortul în fața propriei case, pentru că nu are suprafață disponibilă în altă parte.

„Nu am cerut niciun favor, nu am încălcat în niciun fel legea, cerem ceea ce e normal şi legal, în termenul prevăzut de legislaţie. Să amplasăm corturi pentru a strânge semnături din partea simpatizanţilor noştri, pentru alegerile europarlamentare. Pesediștilor le este frică. Poate ne pot împiedica să amplasăm nişte corturi, dar nu îi pot împiedica pe târgovişteni să voteze cu cine vor”, a declarat deputatul USR Daniel Blaga, președintele Filialei Județene USR Dâmbovița.

USR va contesta ambele răspunsuri ale primăriilor PSD din Târgoviște și Comișani. Dacă PSD este la putere, asta nu înseamnă că primarii lor pot să nu respecte legea şi să blocheze adversarii politici, de teamă să nu își piardă funcțiile.