Ipocrizia lui Ciolacu: Guvernul avizează negativ legea care interzice reclamele la jocurile de noroc

Ipocrizia lui Ciolacu: Guvernul avizează negativ legea care interzice reclamele la jocurile de noroc

Premierul Marcel Ciolacu pune banii pe primul loc și a semnat un punct de vedere negativ pentru legea USR care interzice reclamele la jocurile de noroc în spații publice deschise, pe motiv că îi afectează veniturile la buget.

Marcel Ciolacu dă dovadă de ipocrizie maximă, în condițiile în care a afirmat public, în repetate rânduri, că va stopa acest fenomen care distruge vieți. Punctul de vedere negativ al Guvernului reprezintă o indiferență criminală față de dependenții de jocuri de noroc și familiile acestora.

Justificarea lui Marcel Ciolacu este că proiectul de lege USR „ar reduce veniturile la bugetul de stat”, iar inițiativa legislativă USR ”nu a calculat impactul măsurii asupra operatorilor de jocuri de noroc”. Cu alte cuvinte, banii cu care se joacă Marcel Ciolacu, discreționar, din bugetul de stat sunt mult mai importanți decât viața și sănătatea a sute de mii de copii și adulți.

„Am explicat de o mie de ori că viața oamenilor nu are preț. Mie îmi pasă de oameni. Mie îmi pasă de copiii care s-au omorât din cauza păcănelelor. Mie îmi pasă de oamenii care și-au pierdut casa și familia din cauza acestui flagel. Nu de banii pe care îi încasează și apoi îi mănâncă statul cu toate sinecurile de la partid cu salarii de 18.000 de lei pe lună. După 2 ani de blocaj parlamentar marca PSD-PNL pe toate legile antipăcănele pe care le-am inițiat, nu îmi rămâne decât să mă întreb: care este suma cu care conștiința premierului a fost cumpărată?”, afirmă Diana Stoica, deputată USR, inițiatoare a proiectului de lege.

„Adevărul e că lui Ciolacu îi pasă mai mult de proprietarii de săli de jocuri, exact cei care sprijină campaniile lor electorale, și prea puțin de români. Când minte Ciolacu, atunci când spune că elimină păcănelele de tot sau când semnează puncte de vedere prin care nu susține legile care ar stopa fenomenul?”, spune Sebastian Cernic, senator USR, inițiator al proiectului de lege.

„Ciolacu promite scoaterea reclamelor la păcănele în fața publicului, dar apoi semnează avize negative care permit perpetuarea acestui flagel al dependenței de jocurile de noroc, o dovadă clară a lipsei de responsabilitate și empatie. Românii nu trebuie să fie victimele acestui circ politic, iar viața și sănătatea lor nu trebuie să fie sacrificate pentru interesele meschine ale politicienilor”, declară Filip Havârneanu, deputat USR, inițiator al proiectului de lege.

USR cere PSD și PNL să scoată de la sertar, în Parlament, și să voteze inițiativele legislative ce-și propun reducerea fenomenului dependenței de jocuri de noroc.