Ultimul raport NATO arată ticăloșia PSD-PNL. România a ajuns codașă la înzestrarea Armatei

Ultimul raport NATO arată ticăloșia PSD-PNL. România a ajuns codașă la înzestrarea Armatei

Ciolacu și Ciucă au crezut că mint NATO, Uniunea Europeană și românii și nimeni nu se prinde. Dar iată că i-a prins cu minciuna NATO, unde se visează șef Klaus Iohannis. Practic, cel mai recent raport NATO confirmă ceea ce USR a avertizat de acum câteva luni: PSD și PNL au tăiat banii de la Armată, deși avem un război la graniță.

Industria de apărare a României este la pământ, din cauza politrucilor și a incompetenților care au condus-o de-a lungul anilor. Așa se întâmplă când avem un șef al statului care a stat mai mult prin vacanțe și ale cărui preocupări principale par să fie amenajarea, din bani publici, a palatului în care se va retrage după predarea mandatului și găsirea unui job – dacă se poate, la șefia NATO.

Klaus Iohannis nu merită șefia NATO: în timpul mandatului său la Cotroceni, România a ajuns codașă la înzestrarea cu arme și echipamente noi și a alocat pentru apărare doar 1,6% din PIB în 2023, un procent cu mult sub 2,5% cât promisese tot el, deși are un război la graniță.

„Ce încredere vor mai avea partenerii internaționali în angajamentele României? Ce stabilitate și siguranță oferă Partidul PSD-PNL când ei au devalizat bugetul apărării doar pentru a avea Ciolacu mai mulți bani de folosit pentru șantaj și sinecuri? Klaus Iohannis, înainte să se gândească la funcții la NATO, mai bine își respectă angajamentul și crește bugetul pentru înzestrarea Armatei. O armată puternică înseamnă siguranță pentru fiecare dintre români”, spune președintele USR Cătălin Drulă.

„Anul trecut, premierul Ciolacu a luat direct din bugetul Apărării nu mai puțin de 7,2 miliarde, bani pe care i-a folosit după bunul lui plac. Probabil în beneficiul clientelei de partid, după obiceiul PSD. În felul ăsta, din cei 2,5% din PIB alocați pe hârtie, s-a ajuns să fie folosiți efectiv doar 1,6%. Mă îndoiesc că președintele Iohannis, care este președintele CSAT și comandantul Armatei, n-a știut despre toate astea. Dacă și din calitatea de secretar general al NATO, la care și-a anunțat recent candidatura, Klaus Iohannis și-ar respecta cu aceeași lipsă de seriozitate angajamentele, atunci cu siguranță atât UE, cât și NATO ar avea mult de suferit”, spune deputatul USR Nicu Fălcoi, vicepreședinte al Adunării Parlamentare NATO.