PSD și PNL resping cererea USR ca ministrul Rafila să clarifice situația primului Spital oncologic pentru copii

PSD și PNL resping cererea USR ca ministrul Rafila să clarifice situația primului Spital oncologic pentru copii

USR a depus cerere, la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, pentru ca ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să fie chemat în Parlament pentru a clarifica situația primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Majoritatea PSD-PNL a respins solicitarea USR.

Rafila își dovedește, din nou, cinismul și ticăloșia care au caracterizat întregul mandat de ministru excursionist de lux. După ce a făcut praf Planul Național de Combatere a Cancerului inițiat de un medic oncolog, a încercat, în mod înfiorător, să lovească în copiii care suferă de cancer și să le interzică accesul în singurul spital oncologic pentru copii din România, construit de la zero de o fundație care a adunat bani de la peste 350.000 de donatori. Rafila ar trebui arestat, nu doar demis, pentru că a împiedicat cu pretexte birocratice salvarea a sute de copii cu cancer!”, declară Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

USR l-a convocat pe Alexandru Rafila la „Ora Guvernului din data de 22 aprilie, dar PSD și PNL – partide care i-au împovărat pe români și cu taxa pe boală – fac în continuare tot ce pot pentru a acoperi incompetența și rezultatele catastrofale ale actualului ministru al Sănătății.

De la preluarea mandatului de ministru, Rafila nu a făcut decât să-și bată joc de sistemul de sănătate și să blocheze orice inițiativă care ar fi putut ajuta. A făcut praf Planul Național de Cancer în mai multe etape, de a ajuns inclusiv un coleg de-al său din PSD, medic oncolog, să-l acuze de „crimă cu premeditare”. A ratat normele la legea USR „Stop Nosocomiale”, astfel că, în continuare, spitalele românești colcăie de bacterii și peste 1.000 de oameni mor cu zile din cauza infecțiilor intra-spitalicești. Rafila ține reuniuni la Palatul Victoria despre accesul la servicii în mediul rural, dar normele la alta lege USR, „Asistența Medicală Mobilă – Caravana cu Medici”, sunt doar parțial realizate și încă sub semnul ambiguități.

Nu în ultimul rând, Alexandru Rafila și-a bătut joc de 740 de milioane de euro din PNRR pentru spitale, bani pe care trebuie acum să-i împrumutăm, dacă mai vrem să construim ceva.