Senatoarea USR Silvia Dinică a sesizat CNCD cu privire la afirmațiile profesorului Radu Baltasiu, candidat AUR

Senatoarea USR Silvia Dinică a sesizat CNCD cu privire la afirmațiile profesorului Radu Baltasiu, candidat AUR

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus o sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării privind declarațiile misogine, care instigă la violență împotriva femeilor, făcute de Radu Baltasiu, profesor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București și candidat pe listele AUR la alegerile europarlamentare.

În sesizare, Silvia Dinică arată că afirmații precum: „o femeie infertilă este inutilă și e o femeie care nu poate face nimic”; ”femeia a devenit din obiectul plăcerii, obiectul plăcerii cu drept de proprietate”, sau „femeile și-au depășit condiția de obiect, preluând activități masculine, de exemplu, munca, obosindu-se și neglijând astfel responsabilitatea lor feminină, de satisfacție a bărbatului” au în mod neechivoc o natură discriminatorie față de persoanele de gen feminin, reducând femeile la statutul de obiect și restrângând, astfel, dreptul acestora la demnitate.

”Realitatea ne surprinde încă o dată, prin profesorul de misoginism Radu Baltasiu, de la Facultatea de Sociologie din București. Acesta aduce la catedră un discurs discriminatoriu și extremist, în care reduce femeia la un simplu obiect. Mai îngrijorător este că încurajează violența împotriva femeilor! Astfel de discursuri nu au ce căuta în mediul academic. Această atitudine nu trebuie trecută cu vederea și băgată sub preș, ea trebuie sancționată exemplar!”, susține senatoarea USR Silvia Dinică.

Discursul profesorului Radu Baltasiu care promovează violența împotriva femeilor este cu atât mai grav cu cât în România, în anul 2023, au fost înregistrate peste 100.000 de plângeri privind violența domestică