Dreapta Unită va sesiza AEP și va raporta la Meta și Google campania de fakenews declanșată de PSD-PNL

Dreapta Unită va sesiza AEP și va raporta la Meta și Google campania de fakenews declanșată de PSD-PNL

Alianța Dreapta Unită va sesiza Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și va raporta la Meta și Google campania de fakenews și propagandă declanșată de PSD și PNL în ultimele săptămâni și intensificată în ultimele zile.

Este campania disperării din partea celor care știu că vor pierde toată puterea anul acesta. Ciucă și Ciolacu sunt doi politicieni disperați, care se ascund în spatele propagandei. Sunt liderii unei alianțe toxice ce trăiește din minciuni. Dacă ne uităm pe bugetele alocate de PNL, vedem că cheltuie mai mulți bani pe minciuni împotriva Dreapta Unită decât pe promovarea propriilor candidați și proiecte. Este evident că acest efort este direcționat doar împotriva USR. Partide extremiste precum AUR sau SOS nu sunt ținta unor astfel de atacuri din partea PSD-PNL, deși aceștia susțin că luptă împotriva extremismului. Acum se vede care a fost adevăratul motiv al comasării: frica de Dreapta Unită”, declară Cristian Seidler, deputat USR și coordonatorul campaniei USR pentru alegerile din 2024.

Este vorba atât de campanii neasumate, mascate în spatele unor publicații sau site-uri anonime (precum psnews.ro), dar și de reclame mincinoase. De exemplu, în ultimele trei zile au fost create și promovate peste 100 de reclame mincinoase despre USR, reprezentând aproape jumătate din totalul de reclame promovate de PSD-PNL.

Cât despre bugetele alocate pentru promovarea fakenews-urilor, acestea sunt mai mari decât cele pentru promovarea unor mesaje de campanie sau unor candidați. De exemplu, pentru un video în care mint că Vlad Voiculescu e milionar au investit 1.750 lei, iar pentru o reclamă cu candidatul la Primăria Generală, 250 lei.

Vom sesiza Autoritatea Electorală Permanentă și vom raporta campania de fake news la Meta și Google. Adevărații milionari sunt Rareș Bogdan, cu o avere de 3,8 milioane de lei (fără terenuri sau conturile soției), din care un pic peste 1 milion de lei doar în colecția de tablouri. Sau Vasile Dâncu. Ori Lucian Bode, secretarul general al PNL, omul cu căbănuța de la Sinaia”, precizează Cristian Seidler.