Mirel Palada încearcă să scape de plângerea penală cu ajutorul foștilor parteneri din PSD-ALDE

Mirel Palada încearcă să scape de plângerea penală cu ajutorul foștilor parteneri din PSD-ALDE

Uniunea Salvați România denunță tentativa domnului Mirel Palada de a influența, cu ajutorul politic al coaliției PSD-ALDE, cursul plângerii penale făcute de senatorul USR Mihai Goțiu împotriva sa, după agresiunea comisă în timpul unei pauze publicitare a unei emisiuni de la B1 TV.

”Sesizarea domnului Palada este o nouă tentativă de a muta dezbaterea legată de agresiunea lui din sălile de judecată în altă parte. Mai întâi, a încercat să convingă televiziunile să-l invite în discuții despre violență, acum sesizează Senatul. Domnul Palada și avocații care îl sfătuiesc speră să obțină un punct de vedere din Parlament, un punct de vedere bazat pe o majoritate politică, nu neapărat pe argumente, cu ajutorul căruia să influențeze deciziile Justiției.

Eu am încredere însă că Justiția va rămâne imună la asemenea șmecherii. Altfel, nu am nicio problemă să-mi susțin punctul de vedere în Comisia Juridică a Senatului, căreia i s-a cerut astăzi un punct de vedere asupra sesizării lui Mirel Palada pentru a arăta că afirmațiile din sesizare sunt neadevărate. Sper că membrii Comisiei vor înțelege însă că verdictul privitor la agresiune va fi dat de Justiție.

În plus, după cum am solicitat astăzi și în Biroul Permanent, sper că în Comisia Juridică se va discuta cu această ocazie și sesizarea pe care am depus-o încă din luna aprilie referitoare la jignirile pe care liderul PSD Șerban Nicolae mi le-a adus chiar în Senat și care așteaptă o soluționare de aproape jumătate de an”, a declarat senatorului USR Mihai Goțiu.

Senatorul USR Mihai Goțiu a fost agresat, în platoul unei emisiuni la B1 Tv, de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului PSD – Victor Ponta. În urma incidentului, Mihai Goțiu a obținut un certificat medico-legal pentru agresiune și a depus o plângere penală împotriva lui Mirel Palada, iar Uniunea Salvați România a lansat în Parlament un apel împotriva violenței fizice și verbale.

Uniunea Salvați România consideră că este inacceptabil ca Mirel Palada să se comporte ca și cum că el ar fi fost o ”victimă” a unei violențe verbale, în loc să își recunoască vina și să își ceară scuze public pentru agresiunea fizică asupra senatorului Mihai Goțiu.