USR își alege sâmbătă un nou președinte. Programul congresului extraordinar

USR își alege sâmbătă un nou președinte. Programul congresului extraordinar

Uniunea Salvați România își va alege un nou președinte în cadrul unui congres extraordinar ce va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, la hotelul Piatra Mare din Poiana Brașov.

Vlad Alexandrescu și Dan Barna, parlamentari și vicepreședinți ai Uniunii Salvați România, candidează pentru funcția de președinte, după ce fostul președintele Nicușor Dan a demisionat din fruntea partidului.

Lucrările congresului vor începe de la ora 8:30 dimineața cu înregistrarea invitaților și a delegaților. Președintele interimar Levente Elek va ține un discurs în deschiderea congresului de la ora 10:00, urmând să fie stabilite detalii organizatorice precum procedura de vot și comisia electorală. Fiecare candidat își va prezenta programul politic, între 10:45-12:30. Votul pentru alegerea președintelui va începe la ora 12:30 și va dura o oră și jumătate, rezultatele fiind anunțate după prânz, între 15:30-16:00.

Congresul se va încheia cu declarații de la presă, de la ora 16:00, pentru a anunța rezultatele alegerilor interne din partid și cu un concert de muzică clasică.

Presa poate participa la congres, dar este nevoie de o acreditare în prealabil. Solicitările de acreditare se pot trimite pe adresa de e-mail: [email protected].