Senatorul Radu Mihail: PSD își arată adevărata față întorcându-se către Rusia

Senatorul Radu Mihail: PSD își arată adevărata față întorcându-se către Rusia

Viorica Dăncilă e nostalgică după Uniunea Sovietică și vrea „relații vibrante și reciproc avantajoase” între UE și Federația Rusă. 

Fostul premier PSD a scris un articol în presa israeliană în care se face de râs, însă în același timp expune o politică pro-rusă și chiar nostalgică pentru URSS, deloc surprinzător pentru PSD, Dăncilă și toți reprezentanții PSD din ultimele trei decenii. 

PSD continuă să ne facă de râs chiar și prin figuri expirate politic. După multele gafe diplomatice grave ale Vioricăi Dăncilă, care au distrus credibilitatea României și au dus la ratarea unor obiective primordiale pentru noi, fostul premier al României vine și dă lecții de politică externă ale PSD către Uniunea Europeană. Pentru PSD-Dăncilă, prioritatea este să arate că UE a greșit cu atitudinea prea dură față de Rusia, care ar pune în pericol siguranța națională a României. 

„PSD își arată adevărata față întorcându-se către Rusia. Încă din 2016 a încercat deturnarea României de pe traseul european unde statul de drept trebuie respectat către statul autoritar unde clasa politică beneficiază de o imunitate largă. Relațiile cu Rusia nu pot să însemne pasivitate și deschidere excesivă din partea Europei atunci când Rusia la fiecare ocazie intervine sponsorizând politicieni corupți și mișcări toxice și eurosceptice. Este evident nevoie de o schimbare în atitudinea Moscovei pentru ca relația să progreseze”, a subliniat senatorul USR de Diaspora, Radu Mihail. 

Viorica Dăncilă vorbește de ineficiența sancțiunilor aplicate Federației Ruse după ce Kremlinul a decis invadarea Crimeei și afirmă că românii (implicit și ea personal) au suferit în decembrie 1989 o deziluzie istorică devenită realitate și se arată în asentiment cu afirmațiile președintelui rus Vladimir Putin conform cărora prăbușirea Uniunii Sovietice a fost o catastrofă umană. Singurii care au suferit o deziluzie în momentul căderii regimului comunist au fost nomenclaturiștii și favorizații de la baza aparatului de ocupație și de represiune. Le reamintim doamnei Dăncilă și PSD că deziluzia care a urmat a fost a cetățenilor duși de nas de guvernele PSD care au acționat doar în interes personal.  

„Aceste declarații pesediste sunt cu atât mai dăunătoare României cu cât vin într-un moment în care România tocmai a încheiat o serie de acorduri economice și militare cu Statele Unite ale Americii, acorduri pe care doamna Dăncilă și PSD doresc, probabil, să nu fie duse la îndeplinire. Ce face PSD este să cânte pe aceleași voci cu agenți de influență ai Moscovei care încearcă să promoveze relații vibrante și reciproc avantajoase”, cum spune doamna Dăncilă, ale UE cu Federația Rusă, în timp ce proiectul european și construcția euro-atlantică sunt sabotate constant de aceleași voci”, a adăugat și Mihai Sandu, ofițer pentru relații internaționale al USR și candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților.

Mai are cineva vreun dubiu în ce privește orientarea PSD? USR PLUS rămâne alături de drumul pe care românii l-au ales de mult, alături de structurile europene și euro-atlantice și alături de civilizația occidentală. Viitorul nostru economic, social, politic și cultural este în Uniunea Europeană și alături de aliații americani.