Pași noi pentru punerea României pe harta producției de baterii. Salrom a încheiat licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului

Pași noi pentru punerea României pe harta producției de baterii. Salrom a încheiat licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului

Pași noi pentru reindustrializarea României și punerea ei pe harta producției de baterii, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră.

Salrom a încheiat licitația internațională privind studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România, o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor.

„Câștigătorul licitației este o firmă cu o bună reputație: consultantul german Roland Berger. O firmă specializată în domeniu, cu expertiză internațională”, a declarat Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Ce este Salrom

Salrom este o companie de stat pe care Claudiu Năsui a început să o reformeze anul acesta, care deține monopolul pe exploatarea sării din România.

A numit un nou consiliu de administrație compus numai din oameni care și-au demonstrat competențele în mediul privat, care au început deja procedurile pentru extinderea activității în zona exploatării grafitului.

Detalii aici.

Totodată, această companie va fi listată la Bursa de Valori București. Acest lucru înseamnă transparență, reguli clare și, cel mai important, acces la investitori privați. Procedurile de listare vor dura cel puțin un an, la finalul cărora vom avea o companie modernă care își va putea finanța ușor investițiile.

„România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România.

Din ultimele prospecțiuni, zăcământul din cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE”, a declarat Claudiu Năsui.