Claudiu Năsui: Ciolacu susține scăderea facturilor la energie prin reducerea taxelor. Adică fix idee pe care a susținut-o și USR

Claudiu Năsui: Ciolacu susține scăderea facturilor la energie prin reducerea taxelor. Adică fix idee pe care a susținut-o și USR

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, semnalează faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ajuns să susțină ca măsură pentru scăderea facturilor la energie fix ideea propusă de USR, încă de anul trecut.

„Domnul Ciolacu, președinte PSD, susține scăderea facturilor la energie electrică, și nu numai, prin reducerea taxelor din preț. Adică fix măsura corectă, prin care statul nu-ți ia cu o mână ca să-ți dea cu alta. Idee pe care a susținut-o și USR încă de anul trecut.

Dar domnul Florin Cîțu, președinte PNL, se opune. Asta ca să știm ce înțelege prin „liberalism”. Nu mai comentăm, e de prisos.

E foarte bine că în sfârșit s-ar aplica soluțiile care merg. E păcat că se aplică târziu.

În momentele acestea, când românii sunt în pragul colapsului din cauza exploziei facturilor la energie, trebuie să lăsăm deoparte diviziunile politice și să facem ce e bine pentru țară”, a scris Claudiu Năsui. 

În acest context, Claudiu Năsui reamintește o altă soluție propusă de USR care se poate aplica pentru scăderea facturilor la energie și anume creditul fiscal pentru jumătate din creșterea facturii la energie electrică, care ar ajuta enorm întreprinderile să facă față exploziei facturilor.

„Fără birocrație. Fără dosare cu șină. Fără cereri și solicitări la vreun minister sau agenție. Direct din contabilitate. În momentul în care o întreprindere își calculează impozitul de plată scade 50% din creșterea de preț de la energie din acel impozit. În felul acesta măsura se aplică ușor și tuturor firmelor.

Până atunci, așteptăm actul normativ ca să vedem cine va câștiga în coaliția PSD PNL. Domnul Ciolacu care vrea scăderea facturilor prin reducerea TVA sau domnul Citu care se opune”, a conchis vicepreședintele USR.