Primarul Radu Mihaiu înlătură totemul cu denumirea Parcului “Fiodor Tolbuhin”

Primarul Radu Mihaiu înlătură totemul cu denumirea Parcului “Fiodor Tolbuhin”

În contextul în care Rusia a atacat, astăzi, Ucraina, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a decis să înlăture totemul de la intrarea în Parcul “Fiodor Tolbuhin”, denumit după generalul rus care a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist în România.

“Pe 25 februarie 2021, Consiliul Local al Sectorului 2 a trimis o cerere către Consiliul General al Municipiului București pentru schimbarea denumirii parcului Tolbuhin în “Grădina Mătăsari”.

În contextul zilei de astăzi, până când Consiliul General al Municipiului București se va pronunţa pe această speţă, am decis înlăturarea totemului cu denumirea parcului”, a declarat Radu Mihaiu.

Încă de la preluarea mandatului în fruntea Primăriei Sectorului 2, Radu Mihaiu a avut o poziționare fermă pe acest subiect, anunțând că va cere “cu insistență” schimbarea denumirii Parcului „Fiodor Tolbuhin”, care poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism, ci a condus armata care a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist.

“Astfel de simboluri PCR-iste nu au ce căuta în statul democratic care este, astăzi, România. Fiecare pas pe care îl putem face în recuperarea identităţii și închiderea rănilor din trecut este important și nu vom ezita să îl facem, indiferent de împotrivirea ambasadei Rusiei la București.

Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Avem datoria morală de a păstra vie amintirea tuturor celor care s-au împotrivit ororilor acestui regim, nu a conducătorilor săi”, a mai declarat Radu Mihaiu.