Cum arată Milișăuți după un an cu Vasile Cărare în fruntea primăriei

Cum arată Milișăuți după un an cu Vasile Cărare în fruntea primăriei

Milișăuți, oraș din județul Suceava condus timp de două decenii de PSD, a început să se dezvolte odată cu venirea la primărie a lui Vasile Cărare, care într-un singur an a reușit ceea ce predecedorii săi nu au făcut în peste 20 de ani: să atragă fonduri europene.

Pe lângă măsurile de dezvoltare a orașului, Vasile Cărare a dat un exemplu tuturor, anul acesta, de implicare și solidaritate: a avut grijă de peste 3.000 de refugiați din Ucraina care au fugit de război, asigurându-le cazare, masă și toate celelalte lucruri necesare cu ajutorul voluntarilor și donațiilor primite.

Pe scurt, în mandatul său, Vasile Cărare a implementat proiecte prin care a transparentizat și digitalizat activitatea primăriei, a implicat cetățenii în luarea deciziilor, a prioritizat investițiile în infrastructura școlară, a atras finanțare europeană și a luat măsuri pentru un oraș mai curat și mai prietenos cu mediul înconjurător.

Iată cele mai importante măsuri implementate de primarul Vasile Cărare:

  • A semnat primul contract cu fonduri europene din orașul Milișăuți, pentru o finanțare în valoare de 1.315.188,97 lei, destinată unităților de învățământ.
  • A introdus platforma City Manager, prin care a eliminat statul la cozi și dosarele cu șină din interacțiunea cetățenilor cu primăria.
  • A început refacerea și pietruirea drumurilor de exploatare și acces la exploatațiile agricole.
  • A introdus în localitate bugetarea participativă.
  • A depus împreună cu alte 5 localități din cadrul unei ADI un proiect pentru racordare și înființarea unei rețele inteligente de distribuție gaze naturale.
  • A lansat, de Ziua Mondială a Mediului, proiectul Milișăuțiul Verde. În cadrul acestuia au fost anunțate activități pentru ca localitatea să fie mai îngrijită, mai curată, mai sănătoasă.
  • A reorganizat Serviciul voluntar pentru situații de urgență.
  • A organizat acțiuni de ecologizare pe toate zonele situate de-a lungul râurilor Suceava și Sucevița și care fac parte din teritoriul localității Milișăuți.
  • A executat lucrări de întreținere/decolmatare a canalelor ce asigură protecția la inundații a terenurilor agricole și locuințelor de pe raza orașului Milișăuți, situate în zona „Deal”, de  o parte și de alta a drumului ce duce spre Iaslovăț-Solca. În acest moment au loc lucrări de decolmatare pe canale din interiorul localității cu utilaje proprii, recent achiziționate.
  • A turnat covor nou de asfalt pe terenurile din curtea școlii Milișăuți și a amenajat terenul din fața grădiniței cu gazon (artificial și natural), montat echipamente de joacă pentru copii. A cumpărat o centrală termică nouă pentru grădinița din Milișăuți, acum fiind cald în toate sălile.
  • A inițiat și are aprobate două proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 2,65 milioane lei pentru școlile din Milișăuți.
  • A achiziționat pentru primărie utilaje ce permit executarea de lucrări de reparații, construcție și întreținere (autogreder, cilindru compactor, excavator, autobasculantă nouă Iveco de configurație 8×4) diferite alte utilaje absolut necesare gospodăririi localității (minitractor de tuns gazon, lamă deszăpezire, cupă trapezoidala săpat șanțuri pentru buldoexcavator, atașament tocător vegetație pentru buldoecavator, echipamente tuns/curățat copaci, echipamente pentru stingere incendii,etc), a repus în funcțiune utilaje nefuncționale la preluarea mandatului (camion basculabil, buldoexcavator, tocător crengi).
  • A reparat podul de pe Strada Tineretului și consolidat malurile cu gabioane.
  • A înlocuit și completat 16 stații noi pentru mijloace de transport în comun, obținute printr-o sponsorizare.
  • A demarat lucrări de toaletare a arborilor pe toate străzile din localitate.