Cătălin Drulă: „E momentul ca Marcel Ciolacu să îl demită pe Petre Daea! Le-a făcut destul rău fermierilor”

Cătălin Drulă: „E momentul ca Marcel Ciolacu să îl demită pe Petre Daea! Le-a făcut destul rău fermierilor”

Cătălin Drulă, președintele USR, îi solicită lui Marcel Ciolacu să-l retragă pe Petre Daea din fruntea Ministerului Agriculturii în contextul eșecului răsunător în negocierile de la Bruxelles pe tema despăgubirilor acordate de Comisia Europeană fermierilor români.

Fermierii protestează în toată țara. Bufonul de la Agricultură, Nea Petrică, nu a fost în stare să negocieze cu Comisia Europeană mai mulți bani pentru fermierii noștri. Cu toate astea, PSD și PNL îl țin în funcție. Îl țin în funcție pentru că răspunde la comenzile unor baroni cu afaceri în agricultură, cum este chiar secretarul general al PSD, Paul Stănescu. Îl țin în funcție pentru că unica calitate a bufonului este să angajeze oamenii ceruți de PSD și PNL prin minister. 10,5 milioane de euro. Atât a putut negocia Petre Daea. S-a dus la Bruxelles cu un dosar incomplet, cu date eronate. Credea că merge ca în România, ca în ședințele de partid la PSD”, declară Cătălin Drulă.

Reamintim că România a obținut 10,5 milioane de euro de la Comisia Europeană, în timp ce Bulgaria a obținut 16,7 milioane de euro, iar Polonia, aproape 30 milioane de euro.

O rușine. E momentul ca Marcel Ciolacu să îl demită pe Petre Daea! Le-a făcut destul rău fermierilor”, precizează Cătălin Drulă.

Cel mai slab ministru al agriculturii din ultimii 30 de ani, Petre Daea, trebuie să plece acasă. În loc să se ocupe de problemele fermierilor și de proiectele pe fonduri europene care pot ajuta agricultura românească, Daea a avut ca prioritate popularea ministerului și a agențiilor din subordine cu fii, fiice, soții, rude și prieteni ai diverșilor politicieni.