Ipocrizia PSD-PNL. Creează încă 200 de posturi la ANPC în timp ce vorbesc românilor de tăieri

Ipocrizia PSD-PNL. Creează încă 200 de posturi la ANPC în timp ce vorbesc românilor de tăieri

În timp ce vorbesc despre înghețarea salariilor și chiar despre impozite majorate, doar ca să nu se atingă de privilegiile specialilor și de sinecuri, PSD și PNL creează 200 de noi posturi la stat, la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Așa cum au făcut și cu alte ocazii când au vrut să introducă pe ușa din dos noi sinecuri, sporuri sau majorări discreționare de salarii în unele instituții, PSD și PNL s-au folosit de o ordonanță de urgență veche, în legea căreia de aprobare au introdus creșterea numărului de posturi la ANPC.

Concret, este vorba despre OUG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, iar în raportul cu 191 de amendamente admise au strecurat și pe cel potrivit căruia numărul maxim de posturi al ANPC se suplimentează cu 200 de posturi, pentru „îndeplinirea atribuțiilor”.

În timp ce spun că vor să strângă cureaua, să limiteze cheltuielile statului și să înghețe posturile, PSD și PNL au adăugat, astăzi, încă 200 de posturi la ANPC. Una zic, alta fac. Ar trebui să pună pozele liderilor PSD și PNL în dreptul definiției din dicționar a cuvântului «ipocrizie». Să le fie rușine!”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei.

USR solicită PSD și PNL să înceteze risipa din banii publici. Aproape în fiecare ședință a plenului Camerei Deputaților sunt introduse spre dezbatere proiecte prin care sunt sporite cheltuielile statului. În acest moment, sunt doar la un pas de votul în Camera Deputaților proiecte care: introduc noi pensii speciale pentru personalul Curții de Conturi, majorează salariile și acordă sporuri celor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), dau undă verde majorărilor de salarii în prefecturi și la operatorii economici cu specific feroviar, chiar dacă aceștia sunt pe pierdere.

Oprirea risipei prin eliminarea cheltuielilor aberante cu sinecurile pentru oamenii de partid și cu privilegiile specialilor este una din cele cinci soluții corecte propuse de USR Coaliției PSD-PNL pentru depășirea crizei scumpirilor. Detalii: https://bit.ly/3LsvhJX.