Încă o minciună a ministrului Budăi: nu a venit cu amendamentele promise la legea pensiilor speciale

Încă o minciună a ministrului Budăi: nu a venit cu amendamentele promise la legea pensiilor speciale

Ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, a mai livrat o minciună românilor când a spus că, astăzi, coaliția PSD-PNL va depune amendamentele agreate la legea pensiilor speciale.

Luni, ministrul PSD promitea că amendamentele la propriul proiect sunt deja gata, că au fost discutate și cu reprezentanții Comisiei Europene și că astăzi, 25 mai, le va depune la Parlament. Doar că astăzi nu au fost primite niciun fel de amendamente la Parlament.

Nu este nicio surpriză dat fiind istoricul ministrului Budăi, care, după ce i-a mințit pe pensionari, luni la rând, că nu-l lasă PNRR să le crească pensiile, acum a început să-i mintă și pe profesori, spunând că tot din cauza PNRR nu le pot fi acordate majorări de salarii și sporuri.

Nedreptatea continuă. Nimic despre pensiile speciale astăzi din partea Guvernului scumpirilor. Când Marius Budăi spune ceva e fie manipulare, fie minciună. Într-un an și jumătate, de când e iar ministru, nu a făcut nimic la timp, nimic bun. A promis că vine azi cu forma finală a legii pensiilor speciale. Azi… tăcere”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Proiectul asumat de Guvernul PSD-PNL de așa-zisă reformă a pensiilor speciale zace în sertarele Camerei Deputaților de la începutul lunii aprilie, deși Jalonul 215 din PNRR, care prevede finalizarea cadrului legislativ pentru reducerea cheltuielilor cu pensiile speciale, trebuia demult să fie îndeplinit.

În timp ce legea PSD-PNL de așa-zisă reformă a pensiilor speciale zace nedezbătută în Parlament, România se apropie tot mai mult de momentul când va pierde peste 3 miliarde de euro pentru neîndeplinirea jalonului din PNRR.

USR a depus mai multe amendamente la proiectul Guvernului Ciucă, astfel încât jalonul din PNRR să fie respectat și România să nu rateze șansa istorică de a primi miliarde de euro pentru școli, autostrăzi și spitale.

USR a cerut de mai multe ori conducerii Camerei Deputaților punerea pe ordinea de zi a plenului a proiectului, dar liderii PSD-PNL au refuzat în Biroul Permanent.