Vocea profesorilor în Parlament. Pancarte de la protestul dascălilor, aduse în Parlament de deputații USR

Vocea profesorilor în Parlament. Pancarte de la protestul dascălilor, aduse în Parlament de deputații USR

USR a adus astăzi în plenul Camerei Deputaților pancarte de la protestul dascălilor pentru ca parlamentarii PSD, PNL și UDMR să „audă” strigătul disperat al dascălilor.

Am adus vocea românilor în Parlament, ca de fiecare dată când PSD și PNL ignoră problemele acestora. Este timpul ca profesorii să primească măririle solicitate, iar PSD și PNL să mai taie din pensiile speciale, din achizițiile de autoturisme făcute cu dedicație, din sinecurile create pe bandă pentru a mulțumi activul de partid. Poate măcar așa, din pancartele profesorilor, află Nicu și Marcel care e situația reală, ce salarii de mizerie au profesorii debutanți, în timp ce ei nu mai știu cum să-și împartă funcțiile, ciolanul, și să se gândească la înmulțirea propriilor privilegii”, declară deputatul USR Cristian Seidler.

Profesorii sunt în a doua săptămână de grevă generală și coaliția PSD-PNL-UDMR nu pare prea interesată să găsească soluții la doleanțele acestora.

USR este de partea Educației și consideră că profesorii, elevii și părinții sunt victimele PSD și PNL.

Coaliția patronată de Klaus Iohannis ar avea bani să majoreze salariile profesorilor dacă nu i-ar apăra pe speciali și ar tăia privilegiile acestora. Un profesor debutant are un salariu de 2.400 lei, în timp ce premierul Ciucă și alți speciali au pensii speciale și de 18.000 de lei.