Emanuel Ungureanu: PSD și PNL se folosesc de copiii cu autism pentru a acorda noi privilegii nomenclaturii din sistemul sanitar

Emanuel Ungureanu: PSD și PNL se folosesc de copiii cu autism pentru a acorda noi privilegii nomenclaturii din sistemul sanitar

PSD și PNL se folosesc de copiii și adulții cu autism pentru a acorda noi privilegii exact celor care au distrus sistemul sanitar din România. Prin amendamentele formulate la un proiect care sprijină pacienții cu autism, PSD și PNL vor să-i mențină în funcții în spitale și serviciile de ambulanță, până la 70 de ani, pe membrii UMFistan-ului. Astăzi e programat votul final în plenul Camerei Deputaților.

Legea pe care PSD și PNL vor să o voteze azi trebuia să fie despre sprijinirea copiiilor cu autism, dar PSD a formulat amendamente care nu fac decât să introducă noi privilegii pentru cei din UMFistan, puii de securiști de care nu mai scăpăm din funcțiile cheie din sistemul sanitar. Avem medici în România care muncesc pe rupte până la 75-80 de ani pentru că trebuie, pentru că sunt multe zone unde nu sunt suficienți medici, și pe aceștia trebuie să-i sprijinim. Dar este o mizerie să te prefaci că te interesează soarta pacienților cu autism și, de fapt, să-i menții în funcții cheie pe cei care au distrus sistemul sanitar în România”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie.

Ca și alte dăți când au luat proiecte benefice pentru a le parazita în Camera decizională cu modificări toxice, PSD și PNL au luat OUG 150/2022, care se referea la accesul nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru copiii și adulții cu autism, și au introdus în legea de aprobare prevederile cu dedicație.

Concret, prin amendamentul PSD, aprobat de majoritatea PSD-PNL, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale vor putea ocupa până la vârsta de 70 de ani funcții de conducere în spitalele publice și în serviciile publice de ambulanță.

Mai mult, în cazul serviciilor publice de ambulanță, aprobarea ocupării funcțiilor de conducere va fi în pixul ministrului Sănătății.

Dezbaterea proiectului s-a consumat pe repede-înainte în plenul de marți, astăzi este programat votul final în Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.