Președintele USR, Cătălin Drulă, a participat la Summitul Liderilor Renew

Președintele USR, Cătălin Drulă, a participat la Summitul Liderilor Renew

Președintele USR, Cătălin Drulă, a participat joi la Summitul Liderilor Renew, care a avut loc la Bruxelles.

La eveniment au participat Emmanuel Macron – președintele Franței, Kaja Kallas – premierul Estoniei, Mark Rutte – premierul Olandei, Christian Lindner – vicecancelar al Germaniei, Charles Michel – președintele Consiliului European, Stéphane Séjourné – președintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European.

În cadrul evenimentului, liderii politici au discutat despre direcțiile de viitor ale grupului, campania pentru alegerile europarlamentare din 2024 și colaborarea între partidele Renew și provocările economice cu care se confruntă Europa.

Președintele USR, Cătălin Drulă, a precizat în context că „schimbul de idei cu șefii de state și guverne, respectiv liderii partidelor din familia Renew a fost foarte bun și va servi drept baza cooperării noastre în contextul alegerilor europene din 2024. Am avut și un dialog pe probleme economice și de finanțe publice cu vicecancelarul german, Christian Lindner, și cu doamna viceprim-ministru al Olandei, Sigrid Kaag.”

Cătălin Drulă a mai subliniat în intervenția sa din cadrul reuniunii liderilor că perspectivele electorale ale celui mai proeuropean grup din Parlamentul European (Renew) și ale celui mai proeuropean partid din România, USR, sunt foarte bune, dar și că „refuzul nemotivat al Austriei de a primi România în Spațiul Schengen este o problemă care trebuie rezolvată de urgență”.

Alături de președintele USR, din delegația de la Summitul Renew au făcut parte liderii grupurilor parlamentare USR – Ionuț Moșteanu și Radu Mihail, precum și europarlamentarii USR Vlad Botoș și Vlad Gheorghe.