USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele groazei din Voluntari

USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele groazei din Voluntari

Europarlamentarul USR Vlad Botoș a trimis astăzi o scrisoare oficială lui Didier Reynders, comisar european cu atribuții în ceea ce privește justiția, și Verei Jurova, vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori europene și transparență, în care semnalează situația gravă cu care se confruntă unele persoane instituționalizate din România, în contextul anchetei privind azilele groazei din Voluntari.

Vlad Botoș solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

„Este inacceptabil ca în casele de bătrâni care au contracte cu statul să se întâmple asemenea acte inumane. Bătrânii noștri suferă din cauza unui sistem inechitabil de pensii. Acum, cei care nu mai pot să aibă grijă de iei înșiși mai trebuie să trăiască și cu groaza că pot ajunge într-o casă condusă de asemenea monștri. E nevoie de soluții urgente pentru monitorizare și intervenție de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanție în plus pentru siguranța acestor persoane”, spune europarlamentarul Vlad Botoș.