Cătălin Drulă: Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PNL, partidul care atacă mediul privat și crește taxe

Cătălin Drulă: Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PNL, partidul care atacă mediul privat și crește taxe

Cătălin Drulă: Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PNL, partidul care atacă mediul privat și care crește taxe

Președintele USR Cătălin Drulă îl critică dur pe președintele PNL Nicolae Ciucă care îl susține pe Marcel Ciolacu să crească taxele și impozitele și să distrugă mediul de afaceri din România.

„Unde sunteți, domnule Nicolae Ciucă? Unde sunteți în aceste zile, dumneavoastră, beneficiar de pensie specială de 18.000 de lei pe lună? Sunteți apărătorul mediului de afaceri? Sunteți partenerul celor care muncesc zi de zi și cărora acum le creșteți taxele și îi băgați în faliment sau îi trimiteți să plece din țară sau să își mute afacerile cum știu mai bine, ca să mai poată să supraviețuiască? Ieșiți din bârlog, domnule Nicolae Ciucă, cel care ați declarat în decembrie 2022 că acest buget pe 2023 este unul corect și realist. Este realist să ai un deficit de 110 miliarde de lei, atât cât prognozează Finanțele, față de 68 de miliarde cât a fost pus în legea bugetului de stat? Asumați-vă! Aveți onoarea să vă cereți scuze și să tăiați acest jaf și această risipă a statului, fără să băgați mâna în buzunarul românilor. Asta ar face un partid liberal. Din păcate, la PE-NE-LE a rămas doar numele!”, spune Cătălin Drulă.

Președintele USR consideră că este inadmisibil că ministrul PNL de Finanțe să nu găsească alte soluții pentru a controla gaura bugetară în afară de creșterea taxelor și impozitelor. În opinia liderului USR, opririrea risipei din banii publici este soluția corectă.

„Este IN-CRE-DI-BIL unde s-a ajuns cu acest PE-NE-LE, ca să îl parafrazez pe președintele Klaus Iohannis, care folosea aceeași frază, doar cu PSD în loc de PNL. PNL a ajuns partidul care atacă mediul privat, care atacă business-ul românesc, care crește taxe, care mărește impozite pentru a hrăni o clientelă grasă de partid. Iată că Klaus Iohannis și PNL i-au adus pe cei de la PSD la putere, i-au dat guvernarea lui Marcel Ciolacu, iar acum, cu ministrul Finanțelor de la PNL, Marcel Boloș, cresc taxele și dau o lovitură economiei românești pentru a hrăni toate rețelele de partid care au rămas fără bani. Acesta nu este un partid liberal. Acesta nu este un partid de dreapta. Acesta este un partid care se ascunde”, afirmă Cătălin Drulă.